Bud

Bud
BUD  V1088/2004

Bud är en vallhund som husse gillar skarpt….För han har bara en sak i huvudet och det är att jobba, han är en hund med otroligt mycket stil och koncentration och det gillar jag verkligen.

FAKTA  
Namn: Måsarps Bud
Reg.nr: V1088/2004
Färg: Trefärgad
Kön: Hane
Päls: Kort
Ägare: Stefan Engström
HD/AD: B
Ögon: UA
Vallning: 1:a pris ÖK , Deltagit IK-2
 
 
 
Övrigt

Nedan hittar ni en beskrivning på Bud

Hundtyp, drivande/flankerande?
DrivandeNaturliga hämtegenskaper?

Ja men absolut inte en hund som är för vid, tar inga extra runder i skogen, utan följer naturliga gränser. Slår ut mer på slutet för att inte störa djuren.

Drivegenskaper/tryck?
Buds absolute bästa egenskap är hans driv och tryck på djuren, han flyttar 115 tackor utan problem och backar (går undan) aldrig för tackor eller arga backar som går på han. Vid fodring trycker han bort djuren utan problem. Han bibehåller lugnet i trånga utrymmen och han driver i alla lägen.
 
 Koncentrationsförmåga/uthållighet?
Jobbar alltid under mycket hög koncentration, men låser sig aldrig. Är som en maskin som alltid vill jobba, älskar att jobba och lägger aldrig av. Däremot blir han väldigt trött efter hårt arbete och konditionen bör byggas upp ännu mer.
Typ av eye, positivt/negativt?
Positivt, låser säg inte, men har väldigt hög koncentration.
 
 Beteende/attityd i närarbete?
Lugn och visar självförtroende.
 
 Dådkraft/pondus mot djur?
Otroligt hög, finns inga djur som inte flyttar på sig, får stora Texelbaggar att backa och om de går på han ligger han kvar och markerar mot ansiktet på dem.
 
 Bitning, hur?
Kan förekomma om han blir attackerad eller på kommando. Aldrig ute i hagen under vallning, eller i delning och sorteringsarbete.
 
 Lyhördhet/samarbetsvillighet?
Har varit lite för lydig och nu har jag släppt lite på lydnaden och då har jag fått fram mera känsla, men är lätt att lägga press på och samarbetar då bra.
 
 Temperament/stressnivå?
Otroligt social och avslappnad med människor och andra hundar, bråkar aldrig och bryr sig inte om andra hundar. Väldigt stabil!
Kan nog uppfattas som lite stressig i vallningen, men jag ser det som arbetsvilja och hög fart när det krävs.
Här hittar ni tävlingskommentarer
 
 
 

  

 

  Stabil och lydig. Reder ut svåra situationer. Mycket bra arbete med svår flock.”  ”Hittar ej fåren”  ”Orutinerad men lovande”  ”Jättebra! Tävlade i LP-klass.”  ”Bra känsla hos hunden.”  ”Hund m bra motor i. Bör dämpas ner.”  ”Föraren bryter. För dagen het o olydig”  ”Härlig hund med mkt hög kapacitet. Mycket väl förd.”  ”Hunden vinglar, svårt att hitta balansen. Annars bra rörelser. För mkt stopp.”  ”Intensiv, arbetet blir ryckigt. Tappar djur.”  ”Ivrig. Önskas ett jämnare arbete.”  ”Rutinerat. Det därblir bra!”  ”Intensiv, härlig hund m stor kapacitet, väl förd!”  ”Föraren bryter”  ”Rutinerat. Otur i fållan.”  ”Mkt skickligt förd. Begåvad hund med fina rörelser och stor iver. Otroligt lydig.Stoppas ofta. Förare med djurkänsla.”  ”Spännande fålla ! Snyggt race”  ”Poängen slut i delningen”  ”Poäng slut i fråndrivningen.”  ”Tiden ute i rännan”