Drive-in vallningen

Som ni vet  så har vi kämpat med att hålla vallträningen öppen hela vintern. Men nu när den härliga vårsolen tittar fram får vi problem. Inga problem som leder till att vi stänger, men problem med att hålla förutsättningarna på en bra nivå.
Det som händer nu är att solen värmer och smälter snön, sen fryser det på!! eftersom nätterna fortfarande är kalla. Detta leder till otroliga isbildningar, både i hagen och på gårdsplanen.
Gårdsplanen sandar vi, men sanden smälter fort ner i isen och om man ska kunna hålla halkfritt måste man sanda 2 gånger per dygn. Det gör vi inte och vi sandar inte i hagen, om vi skulle göra det så skulle vi behöva höja träningskorten och drive-in vallningen rejält…..och det vill ni vill inte?!?!

Ni får nog ha överseende med att vi inte kan hålla helt halkfritt och ni får valla på egen risk….

Sen blir det skare, detta innebär att fåren nu kan gå uppe på det tjocka snölagret och med det blir staketet endast 20 cm högt på en del ställen. Därför rymmer fåren och kan befinna sig runt fårhuset när ni kommer och ska valla. Som ni förstår så kan vi inte göra något åt detta problem och om ni tycker vi erbjuder för dålig service just nu, så kan vi bara rekommedera att vänta med träningen tills det blir sommar.

/Stefan

One thought on “Drive-in vallningen

  1. Måste säga att ni erbjudit helt fantastisk service för oss vallningssugna människor denna vinter. Att det nu börjar närma sig vår o all denna snö ska bort medför ju dessvärre halka o vattenansamlingar, men detta är ju inget nytt o finns överallt i samhället. Vi får nog acceptera att det är så här ett tag o tänka på allas säkerhet, även fårens. De har ju inte valt att halka omkring i hagen. Skaderisken är ju oerhört stor för oss alla, människor, hundar o får! Vi får helt enkelt använda sunt förnuft o följa era direktiv så kommer det säkert bli en härlig vår o sommar med mycket goda vall möjligheter. Tack för att ni erbjuder vallning till oss fårlösa vallningsfreak…. //Helena

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>