Valltävling/Drive in vallning

Nu är det snart dags för 4 dagars valltävling på Eknäs, torsdag och fredag kör vi IK1. Lördag och söndag kör vi IK2, det är 50 starter per dag.
Nu skall det bli 30 grader varmt, så vi har byggt båda djurhanteringfållorna i skogen. Det kommer att finnas servering alla fyra dagarna med väl kylda drycker. Bad för både hundar och människor finns precis bredvid tävlingsplatsen, så nu hoppas vi på mycket folk och glatt humör.

Drive in vallning på Agdala är öppen som vanligt….

Linn är nu godkänd vallhund!

linn_liten
LINN GODKÄND VALLHUND PÅ 80P

I helgen var vi Lofta och tävlade 2 X VP med Linn och 2 X IK2 med Bud. Vi hade bokad ett vandrarhem och skulle äntligen få lite ledigt från barn och hundvalpar :)
Men första dagen blev inte som vi hade tänkt, Bud lyssnade inte alls, var totalt virig och orkeslös. Måste ta lite prover på han. Linn gjorde en jättefin utgång, men sen när hon skulle ta upp djuren, så fick hon bara med 3 av 5 får. Då kan väl tilläggas att det stod 3 utställare som inte flyttade eller satte sig när unghundarna kom.
Dag 2 gick det bättre även om Bud hade samma symptom så kom vi runt på 74 P och en 7 placering. Linn var jätte duktig och gjorde nu ett jätte bra hämt (42 P)  och nu var de bara 2 utställare och ingen stod kvar framför djuren :)
Hon fick 80 P och är nu godkänd, så nu väntar IK1….