Grundkursen den 29/3

Jag hoppades in i det sista att det skulle gå att köra kursstarten som planerat, imorgon…..
Men efter att ha haft feber hela helgen och att det nu regnat hela natten, ger jag nu upp den tanken.
Planen ligger under vatten och skulle vi köra där imorgon så skulle vi förstöra för hela våren.
Men jag räknar med att vi kör igång den 5/4, mer information hittar ni här.

/Stefan

Våran Leonberger!

Tindra har också varit iväg och träffat en ståtlig kille, så det blir båda Leonberger valpar och BC valpar i mitten av maj. Förmodligen kommer Tindra och Lizz få valpar samma vecka. Vill ni  läsa mer om denna underbara hund så gå in på Tindras egen sida, under rubriken ”Hundar”.

/ Carina

Lizzy och Bud!!

Är nu parade för andra gången, den första kullen blev precis som vi ville. Hundar med mycket arbetsvilja och mycket koncentration. Vi kommer denna gång att behålla en tik och vi hoppas mycket på att resultatet skall bli lika bra denna gång.

Är ni intresserade av en riktig arbetshund och har tänkt valla med den i framtiden, så går det redan nu att boka en valp. Mer om valparna kommer ni hitta under valpsidan.

Bud
BUD  V1088/2004


V1731/2006
Mer om Lizzy och Bud hittar ni under deras sidor…

Drive-in vallningen

Som ni vet  så har vi kämpat med att hålla vallträningen öppen hela vintern. Men nu när den härliga vårsolen tittar fram får vi problem. Inga problem som leder till att vi stänger, men problem med att hålla förutsättningarna på en bra nivå.
Det som händer nu är att solen värmer och smälter snön, sen fryser det på!! eftersom nätterna fortfarande är kalla. Detta leder till otroliga isbildningar, både i hagen och på gårdsplanen.
Gårdsplanen sandar vi, men sanden smälter fort ner i isen och om man ska kunna hålla halkfritt måste man sanda 2 gånger per dygn. Det gör vi inte och vi sandar inte i hagen, om vi skulle göra det så skulle vi behöva höja träningskorten och drive-in vallningen rejält…..och det vill ni vill inte?!?!

Ni får nog ha överseende med att vi inte kan hålla helt halkfritt och ni får valla på egen risk….

Sen blir det skare, detta innebär att fåren nu kan gå uppe på det tjocka snölagret och med det blir staketet endast 20 cm högt på en del ställen. Därför rymmer fåren och kan befinna sig runt fårhuset när ni kommer och ska valla. Som ni förstår så kan vi inte göra något åt detta problem och om ni tycker vi erbjuder för dålig service just nu, så kan vi bara rekommedera att vänta med träningen tills det blir sommar.

/Stefan

Stormen är över

Nu har 76 av 85 tackor lammat och det är lugnt igen. Vi fick 130 lamm på 4 veckor, väldigt skönt att lammningen inte var utdragen på 3 månader, utan nästan över på 1 månad.
Nu väntar vi bara på att snön skall smälta, så vi kan börja träna hundarna under lite bättre förutsättningar.

/Stefan

Kaos i fårhuset :)

Vi har aldrig förut haft så många tackor som har lammat under samma dygn. Igår lammade 12 tackor och i morse var det 7 st till. Detta innebär att varje lammbox är upptagen. Så imorse fick jag börja bygga boxar med hundgaller m.m..

Vi har fått ungefär 110 lamm och vi väntar 150, så fortsätter det i samma takt så är det klart om en vecka…

/Stefan